İscehisar MYO Tarafından Gürcistan Teknik Üniversitesi’nde Seminer Düzenlendi

GÜNDEM
 

İscehisar MYO Tarafından Gürcistan Teknik Üniversitesi’nde Seminer Düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından, “Geleceğin Madeni: Türkiye’nin Bor Zenginliği ve Küresel Etkisi” konulu bir seminer gerçekleştirildi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından, “Geleceğin Madeni: Türkiye’nin Bor Zenginliği ve Küresel Etkisi” konulu bir seminer gerçekleştirildi. Seminer, Gürcistan Teknik Üniversitesi Maden ve Jeoloji Fakültesi ev sahipliğinde düzenlendi. Etkinliğe, Gürcistan Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamar Lominadze ile üniversite yönetimi katıldı. Seminerin konuk konuşmacısı olan AKÜ İscehisar MYO Müdürü Doç. Dr. Abdul Vahap Korkmaz, “Geleceğin Madeni: Türkiye’nin Bor Zenginliği ve Küresel Etkisi” başlıklı sunumuyla katılımcılara bilgi verdi. Sunum kapsamında Türkiye’nin bor madeni potansiyeli, rezerv büyüklüğü, ekonomik değeri ve sanayideki kullanım alanları detaylı şekilde ele alındı. Doç. Dr. Korkmaz, sunum öncesinde Afyon Kocatepe Üniversitesini tanıtan bir bilgilendirme yaptı ve üniversiteye ait kısa tanıtım filmi gösterildi. Ardından Gürcistan Teknik Üniversitesi Maden ve Jeoloji Fakültesi’nin akademisyen ve öğrencileriyle bir araya gelen Korkmaz, üniversiteler arası bilimsel iş birliklerinin önemine dikkat çekti. Özellikle doğal taş teknolojileri ve mermer endüstrisi alanlarında ortak araştırma projeleri, öğrenci ve akademisyen değişim programları ile teknik iş birliklerinin yapılandırılmasının önem taşıdığını vurgulayan Korkmaz, “Bu tür iş birlikleri, her iki üniversitenin bilimsel kapasitesini artırmanın yanı sıra sektörel etkileşimi de güçlendirir. Ayrıca karşılıklı bilgi paylaşımı ve uygulamalı AR-GE çalışmaları açısından önemli fırsatlar sunmaktadır” ifadelerini kullandı. Etkinlik kapsamında Gürcistan Teknik Üniversitesi Maden ve Jeoloji Fakültesi bünyesindeki Mineral Müzesi de ziyaret edildi. Katılımcılara, bölgenin jeolojik zenginlikleri ve eğitim amacıyla sergilenen mineral örnekleri hakkında bilgi verildi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından, “Geleceğin Madeni: Türkiye’nin Bor Zenginliği ve Küresel Etkisi” konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından, “Geleceğin Madeni: Türkiye’nin Bor Zenginliği ve Küresel Etkisi” konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Seminer, Gürcistan Teknik Üniversitesi Maden ve Jeoloji Fakültesi ev sahipliğinde düzenlendi. Etkinliğe, Gürcistan Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamar Lominadze ile üniversite yönetimi katıldı.

Seminerin konuk konuşmacısı olan AKÜ İscehisar MYO Müdürü Doç. Dr. Abdul Vahap Korkmaz, “Geleceğin Madeni: Türkiye’nin Bor Zenginliği ve Küresel Etkisi” başlıklı sunumuyla katılımcılara bilgi verdi. Sunum kapsamında Türkiye’nin bor madeni potansiyeli, rezerv büyüklüğü, ekonomik değeri ve sanayideki kullanım alanları detaylı şekilde ele alındı.

Doç. Dr. Korkmaz, sunum öncesinde Afyon Kocatepe Üniversitesini tanıtan bir bilgilendirme yaptı ve üniversiteye ait kısa tanıtım filmi gösterildi. Ardından Gürcistan Teknik Üniversitesi Maden ve Jeoloji Fakültesi’nin akademisyen ve öğrencileriyle bir araya gelen Korkmaz, üniversiteler arası bilimsel iş birliklerinin önemine dikkat çekti. Özellikle doğal taş teknolojileri ve mermer endüstrisi alanlarında ortak araştırma projeleri, öğrenci ve akademisyen değişim programları ile teknik iş birliklerinin yapılandırılmasının önem taşıdığını vurgulayan Korkmaz, “Bu tür iş birlikleri, her iki üniversitenin bilimsel kapasitesini artırmanın yanı sıra sektörel etkileşimi de güçlendirir. Ayrıca karşılıklı bilgi paylaşımı ve uygulamalı AR-GE çalışmaları açısından önemli fırsatlar sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında Gürcistan Teknik Üniversitesi Maden ve Jeoloji Fakültesi bünyesindeki Mineral Müzesi de ziyaret edildi. Katılımcılara, bölgenin jeolojik zenginlikleri ve eğitim amacıyla sergilenen mineral örnekleri hakkında bilgi verildi.

Afyon HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afyonunsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.